Aanslag in Zweden? ‘Wat heeft Trump gerookt?’

Buitenland

Donald Trump heeft gisteren (18 februari 2017) in een toespraak in Florida gesuggereerd dat er de avond voordien een terreuraanslag werd gepleegd in Zweden. Dit was echter niet het geval. ,,Zweden? Terreuraanslag? Wat heeft hij gerookt?”, reageerde de voormalige Zweedse premier Carl Bildt op Twitter.

Trump sprak in de persconferentie over nationale veiligheid. Hij zei dat het land sterke grenzen nodig heeft. Als illustratie van hoe het niet moet, noemde hij Zweden. ,,Kijk wat er gisterenavond gebeurde in Zweden. Zweden! Wie kan dat geloven? Ze lieten grote hoeveelheden (migranten) binnen. Ze ondervinden problemen die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden”, zei Trump, die ook verwees naar Brussel, Nice en Parijs.

Lees verder…

Brond: ad.nl